Ideea mea nebunească pentru locul de luat masa

Aseară m-a apucat creația!

Până voi vedea în fața ochilor CASA, visez la ea și fac planuri, pentru că NICIODATĂ nu este prea devreme să începi să te gândești ce și cum vrei să faci. Sunt foarte multe lucruri la care trebuie să reflectezi… iar cum asta mai e și pasiunea mea… hm, da, chiar visez/planific/caut… Oricum este nevoie de timp ca să se cristalizeze totul… am început deja să învăț că cel mai important lucru pentru a obține acel TOT UNITAR este să știi să RENUNȚI. Am renunțat DEJA la foarte multe idei: nu au toate loc într-o singură casă. Doar așa, renunțând poți obține rezultatul dorit, altfel va ieși un talmeș-balmeș de nedescris. Am șters deja o mulțime de poze din folderele cu inspirație, probabil voi mai șterge încă, și mai mult ca sigur voi mai aduna altele noi… dar încet-încet se face LUMINĂ 🙂 Și încep să știu ce vreau!

Asta am “desenat” ieri seară (cu www.picmonkey.com ❤).

masa living

 

Da, așa o nebunie aș vrea să îmi fac în living, la locul de luat masa 🙂 Vreau 6 scaune diferite – ca model, ca și culoare, ca stil… 🙂

Și așa o masă rotundă aș vrea:) Nu știu dacă voi rămâne la varianta asta, dar asta este ceea ce îmi doresc momentan 🙂

***

Să le luăm pe rând…

Masa este doar un exemplu, dar cam așa ceva vreau: o masă rotundă, cu picioare curbate. Neapărat în 2 culori.

Scaunele: le-am ales cu multă migală și vi le prezint.

*Scaunul roșu este un scaun THONET, un model foarte renumit, clasicul scaun de cafenea. Poate costa între 100-200 de dolari, vezi aici și aici. Desigur că eu voi face rost de unul second, ieftin, sau unul asemănător, nici gând să dau atâția bani pe un scaun, nici dacă mi-aș permite. Dacă o să am răbdare, probabil voi găsi și unul aruncat la vreo curățenie de primăvară. :))

*Scaunul alb din partea dreaptă sus este un MESH și costă 280 de dolari aici. Desigur că pe mine nici acest scaun nu mă va costa atât, voi găsi ceva asemănător la un preț decent. Important este să așez pe el, cu multă grijă, și o blăniță :)) Mi se pare că arată foarte fain combinația asta. Ceva asemănător există și la IKEA, vezi aici.

*Scaunul negru este de la IKEA: de aici, dar este bun și modelul acesta de aici. Parcă varianta a doua îmi place chiar mai mult, din cauza înălțimii mai mari a spătarului.

*Scaunul galben este de la IKEA și este din aluminiu, uite-l aici.

*Scaunul verde cu siguranță vi se pare cunoscut: este fabricat de Bonanza din jud. Arad. Este un model cu adevărat oribil, însă mai nou a renăscut din propria-i cenușă. În Ungaria toate fetele care lucrează cu Annie Sloan Chalk Paint vopsesc astfel de scaune în stil shabby chic și arată cu adevărat demențial, uite aici un exemplu (cu un model puțin diferit). Eu l-am colorat în verde închis aici, dar cred că va primi o culoare pastel. Cu siguranță voi reuși să fac rost de un astfel de scaun foarte ieftin, este un model foarte răspândit.

*Scaunul transparent este un Philippe Starck și costă vreo 200 de euro (este vorba de modelul Louis Ghost, vezi aici), dar desigur că nu voi da atâția bani pe el. Dacă nu găsesc unul second hand și ieftin, voi cumpăra pur și simplu un scaun de plastic transparent, și cu asta basta 🙂 Chiar și la IKEA sunt, vezi aici un exemplu.

Cum vi se pare ideea mea nebunească? Mie îmi place foarte mult, cred că va ieși ceva foarte vesel. 🙂 Colajul în Picmonkey l-am făcut tocmai pentru a vedea dacă va arăta bine ceea ce mi-am imaginat eu… și mie mi se pare că DA, arată super!

Și apoi… candelabrul negru. Îl voi realiza eu… din… ASTA (vezi în mijloc):

DSC_0016

V-am oripilat, nu? Știu, arată rău, dar îl voi vopsi în negru eu personal și va arăta exact ca-n poză. Nu că n-aș putea cumpăra modelul din imagine (de la IKEA), dar candelabrul din pod are valoare sentimentală 🙂 Mama a zis: pffff, când s-a modernizat lumea, am aruncat candelabrele de acest gen… :)) Dovadă că sunt toate în pod! Na – zic – acum sunt iar la modă, bine că nu s-au aruncat de tot :))

Am mai pus eu în colaj multe alte candelabre/plafoniere/abajururi (toate de la IKEA)… dar nu arătau bine. Masa asta cere candelabrul ăsta! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *