Lapte de pasăre = Madártej = Vogelmilch = Floten Island

Delicios laptele acesta de pasăre. Nu știu de ce se cheamă așa, dar sună foarte nostim! Este destul de simplu de făcut.

Este nevoie de:

5 ouă, 1 litru de lapte, 2 pliculețe de zahăr vanilat și 8 linguri de zahăr. Se separă gălbenușurile de albușuri

Gălbenușurile se mixează cu cele 2 pliculețe de zahăr vanilat și cu 3 linguri de zahăr.  Separat albușurile se bat spumă, apoi se adaugă 5 linguri de zahăr. Eu folosesc aproape exclusiv zahăr brun, de aceea norișorii de pe laptele meu de pasăre sunt maronii, nu albe. Sunt nori de furtună! 🙂

1 2 3 5

Laptele se pune la fiert – la foc mic! – într-o oală suficient de mare ca să avem loc să manevrăm norișorii. Formăm norișorii din spuma de albușuri și le punem în laptele care fierbe încet. Le întoarcem cu grijă și pe cealaltă parte. Nu trebuie lăsate mult! Apoi se scot cu o lingură sau o spumieră și se așează într-un vas.

6 7

Nu mi-au ieșit prea frumoase, dar nu-i nimic, învățăm din mers, exersăm!

8

După ce am gătat cu norișorii de albuș luăm oala cu lapte de pe foc. Turnăm într-un alt vas (mai mult ca sigur laptele se va prinde un pic pe fund!) Lăsăm câteva minute la răcit, ca să nu fie fierbinte-fierbinte și adăugăm gălbenușurile. Amestecăm. Așezăm frumos norișorii deasupra și gata, fugim după boluri și lingură, ca să și gustăm. Glumesc, trebuie lăsat la răcit… dar dacă nu mai aveți răbdare, laptele de pasăre este gustos și așa, cald.

Poftă bună și spor la gătit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *