Măsuță LACK de la IKEA, în haine noi!

Acum ceva vreme am cumpărat la IKEA o măsuță LACK albă. Era redusă la jumătate de preț, pentru că avea urme de la o bandă adezivă ce fusese aplicată pe ea. Am știut încă de atunci că voi face ceva cu ea, și iată că a sosit acel moment. Am vopsit-o în roz și am transformat-o într-o măsuță chic, foarte romantică și feminină! Este de vânzare.

b&aCum am făcut? Iată punctul de plecare: o măsuță albă, cu un defect vizibil.

2Am apelat la vopseaua mea minune: vopseaua cretă preparată acasă (carbonat de calciu + de 2x atâta vopsea lavabilă + pigment). Pentru culoare am adăugat vopsea acrilică roșie. Pentru că am folosit tot tubul de vopsea acrilică (75 ml), iar cantitatea totală de vopsea-cretă preparată era puțină, credeam că va ieși roșie masa. Nu. :)) DAR am obținut o nuanță superbă de roz, care m-a lăsat cu gura căscată – și mie nici măcar nu-mi place rozul!

5În timp ce vopseam masa, culoarea arăta cam așa:

6Am fost dezamăgită un pic atunci când a început să se usuce și a devenit muuuult mai deschisă la culoare. M-am apucat să dau cu șmirglu pentru acel efect shabby chic.

8 9Între timp m-am obișnuit cu nuanța mai deschisă de roz și mi-a plăcut chiar mai mult așa. Știam însă că se va mai închide atunci când o să dau cu lac sau ceară. (Eu am ales lacul de data aceasta.) În fotografia de mai jos piciorul este lăcuit deja:

10Șiiiiii… ta-dam, fotografiile cu măsuța gata. Într-un final, când s-a uscat și lacul, culoarea nu mai era nici închisă, nici deschisă, a ieșit ceva… între.11 13 15 17

Cum vi se pare? Eu o văd într-un ambient romantic, feminin, boem, eclectic… you name it!

 

One thought on “Măsuță LACK de la IKEA, în haine noi!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *