Secretul ferestrelor plăcute privirii

Pentru că am în plan coaserea unei perdele pentru baie (follow-up to come), vreau să vă povestesc despre ferestre, perdele și draperii. Ei bine, regula nr. 1 este: dacă vă construiți acum o casă, faceți-vă ferestre mari! Nimic mai trist ca o casă care pe dinafară arată ciudat din cauza ferestrelor sale mici, iar în interior este întunecată din cauză lipsei luminii. Sigur că în condiții ideale putem alege ferestre mari, dar ce ne facem atunci când mărimea lor este dată și nu avem banii, nervii sau posibilitatea de a modifica ceva în acest sens? Apelăm la mici trucuri vizuale. Să vedem cum:

0-transitional-window-covering-ideas-diy-window-curtain-ideas-for-bedroom-window-curtain-ideas-for-bay-windows-window-curtain-ideas-for-living-room-window-curtain-ideas-for-bathrooms-windo.

Cred că este destul de clar că o perdea/draperie mică nu ne ajută. Cu o perdea/draperie mai lată și lungă (până în pământ) va fi mărită vizual fereastra. Poate dă spre vecini și nu poate fi mărită. Poate va fi mărită, dar nu acum. Iar până atunci se poate apela la acest truc. Observați mai jos:

OB-Window-Trick-600x413

Trucul, puțin mai pe larg:

*dacă se dorește ca fereastra să pară mai lată, se va cumpăra un suport mai lung și se va extinde mai mult draperia pe orizontal

* dacă se dorește ca fereastra să pară mai lungă, iar camera mai înaltă, se va monta suportul puțin mai sus

Luminozitatea din cameră nu se va schimba, dar aspectul ferestrei, da!

 

 

6888f2400693f61791bdd03dc8dfc040

(În bucătăria noastră avem o astfel de problemă, există o singură fereastră mică, pătrată, aflată foarte sus și care dă spre vecini (noroc că încăperea primește lumină și dinspre antreul cu care se învecinează). Nu poate fi mărită, chiar și pentru a exista așa micuță precum este a fost nevoie de acordul lor, în plus mai are și sticla mată. L-am mărit vizual adăugând perdea și draperie lungi până în pământ, draperia fiind și lată. Nici mie nu mi-a venit să cred când am văzut cât de mult a îmbunătățit acest truc aspectul ferestrei, dar și cel general al încăperii.

Ca regulă generală o perdea mică va face întotdeauna ca geamul să pară și mai mic. O perdea minusculă va atrage atenția și mai mult asupra mărimii reduse al ferestrei. Dar desigur că sunt și cazuri în care nu se poate utiliza acest truc. Pot fi motive obiective, de ex., într-o bucătărie îngustă și lungă fereastra cea mică este încadrată foarte strâns de mobilă și/sau perete. În acest caz în mod evident nu se poate vorbi de vreo draperie, și nici de vreo perdea lungă până în pământ care să se tot miște la orice adiere și să-i ajungă colțul în vreo tocăniță sau doamne ferește, să ia foc de la aragazul clasic (ca să exagerăm puțin). Și mai sunt și ferestre care arată bine fără niciun fel de perdea. Sau cărora li se potrivește ceva mai frugal:

1374730_1436261286604798_1843511021_n1-tiny-small-window-in-door-curtains-small-window-ready-made-curtains-how-to-make-small-window-curtains-small-window-long-curtains-small-window-lace-curtains-small-living-room-window-curt

Analizați situația în care vă aflați, căutați pe internet fotografii cu încăperi în care fereastra este ca cea a voastră și inspirați-vă de acolo!

(Surse foto: aici, aici, aici și aici)

One thought on “Secretul ferestrelor plăcute privirii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *