Turneul aniversar al lui SirBlues – partea I

V-am povestit deja câteva detalii din culisele organizării primul nostru eveniment: concertul de la Viena al lui Vali “SirBlues” Răcilă (mai 2013). Dar cum s-a transformat acest concert… într-un turneu, și cum a fost în turneu, nu v-am spus.

Pur și simplu… s-a legat! S-au aliniat planetele, astfel că după gig-ul din capitala Austriei ne-am tras repede sufletul și am pornit la drum, spre Serbia! Urmau acolo alte două concerte din cadrul turneului aniversar al lui Vali Răcilă: căci SirBlues împlinea zilele acelea 60 de ani!

Drumul spre Serbia nu a fost lipsit de peripeții. Am plecat la drum cu două mașini. Deh, eram oricum prea mulți pentru o mașină, și mai aveam și cele 4 chitări ale lui SirBlues! La vama cu sârbii am avut un pic de emoții din cauza chitărilor, ne gândeam că ne vor lua la întrebări, tocmai de aceea am și lipit pe parbriz – la ambele mașini – câte un autocolant cu datele din cadrul turneului. Ca să se vadă că e o treabă serioasă! 🙂

Iată ce apus de soare spectaculos am prins la intrarea pe pământ sârbesc:

Nu am vrut să intrăm în Belgrad – am vrut să evităm traficul nebun de acolo. Așa că am mers mai mult în afara autostrăzii, și am stabilit că ne vedem la o cafea la Zrenjanin. Deși am mers – din greșeală – pe drumuri diferite, am ajuns cu ambele mașini într-un loc super, fără să premedităm treaba: în fața Casei Țuicii. Un loc destul de spectaculos!

După o scurtă pauză în care nu am băut țuici, ci cafea (deși era seară) am continuat drumul prin pusta bănățeană sârbească și am ajuns la Pancevo. Adevărat că la o diferență de o oră 🙂 pentru că SirBlues băgase greșit în GPS adresa pensiunii și s-au rătăcit puțin. După un mic sightseeing involuntar pe care l-au făcut ei, ne-am întâlnit cu toții în fața hotelului.

Aici, la Pancevo avea loc, a doua seară, concertul  de la Dom Omladine (Casa Tineretului) alături de o mulțime de bluesmani locali.  Vali “SirBlues Răcilă” feat. Super Blues Jam Session! A fost o seară de pomină, pusă la cale de Milan Jarakovic de la Blue Family.

Milan Jarakovic și Alin Mihoc, veseli, la pensiune:

El a fost cel care ne-a așteptat – seara târziu – în fața pensiunii la care ne-a rezervat cazare. O pensiune care a fost o surpriză plăcută, foarte plăcută! Am plecat de acolo cu niște amintiri mi-nu-na-te, dar despre asta… într-o postare viitoare!

One thought on “Turneul aniversar al lui SirBlues – partea I”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *