Un nou set de așternuturi vechi-noi: vopsite acasă!

Am scris recent despre faptul că de la bunici am moștenit mai multe seturi de lenjerii de pat din damasc. Așternuturile astea au stat până acum în dulap…

Idee pentru august: vopsește așternuturile vechi!

Atât de mult au stat ascunse, că s-au cam îngălbenit de la vreme. Nu am vrut să le arunc – firesc, și nici nu am reușit să le spăl astfel încât să fie din nou albe, așa că am căutat o soluție ca ele să arate din nou bine și să le pot folosi fără griji. Așa am decis să le vopsesc. Am ales pentru asta tehnica de vopsire shibori, cunoscută și ca tehnica tie-dye. Primul set de lenjerie l-am vopsit în nuanța albastru marin, la găleată.

Mi-a plăcut ce a ieșit, așa că am dat fuga din nou la dm și am cumpărat și vopsea verde, de data asta una care se folosește în mașina de spălat. Pentru început am legat fețele de pernă cu sfoară. Trebuie să legați materialul cu mai multă sfoară și să o faceți mai STRÂNS. Eu nu am făcut așa cum vă sfătuiesc acum, de aceea modelul a ieșit destul de discret.

Nu vă puteți imagina cât de ușor se folosește această vopsea! Bagi așternuturile în mașina de spălat, adaugi vopseaua-praf în locul în care se pune detergentul, adaugi sare conform “rețetei” de pe cutie și dai drumul la un program normal de spălate la 40 de grade. Când se termină programul, lenjeria de pat are o nouă culoare și un cu totul nou look!

Mai simplu de atât nu se poate. Unde mai pui că mașina de spălat a rămas curată, nici urmă de vopsea în ea după ce s-a terminat micul meu experiment!

Ca să nu mai spun cât de plăcut este să dormi în așternuturi din damasc – un vis! Mai ales acum, vara, pe canicula asta, este o reală plăcere să petrec nopțile în lenjerie de pat din acest material. Unde mai pui că are și monogramă – Gy de la numele de familie de dinainte de căsătorie al mamei; sau că fața de pernă are marginile stilizate sau că nasturii sunt îmbrăcați manual în fir…

*

Vă recomand să încercați și voi – eu mai am câte ceva de vopsit. Mă gândesc chiar la un proiect nebunesc, pe roșu – ce ziceți?

 

One thought on “Un nou set de așternuturi vechi-noi: vopsite acasă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *