Un proiect nebunesc: Pită cu untură și cu… folk! (I)

Final de iunie 2013, Viena. Cu ideea cu folkul a venit Alin, cea a pâinii cu untură și cu ceapă a fost, desigur, a mea! 🙂 Pe Ana Teodora plănuiam de mai multă vreme să o aducem la Viena, fiind impresionați nu numai de tot ceea ce promovează ea, ci și de popularitatea de care se bucură pe internet. Ne mai doream însă o trupă!

Cum i-am găsit însă pe băieții de la Sonatic… asta da poveste! 🙂 Pur și simplu am întrebat-o pe fosta mea colegă de la TVR Timișoara, Roxana Morun: dă-mi o trupă de folk din Timișoara! Și am mers pe mâna ei. Ea a spus SONATIC. Și asta a fost: ne-am uitat repede pe YouTube, ca să vedem ce și cum cântă, dar recomandarea Roxanei am luat-o oricum ca atare. Ea promovează în emisiunile pe care le realizează și moderează la TVR foarte mulți muzicieni buni din Timișoara, mai noi și mai vechi, și cunoaște tot ce mișcă în oraș! Am avut încredere în ceea ce ne-a spus ea 🙂 Am cerut imediat un număr de telefon și Alin l-a și sunat pe Bogdan Racz. “Salut, sunt Alin Mihoc, te sun de la Viena și vreau să te întreb dacă aveți chef să veniți să cântați aici, pe data de….” N-a spus cu mult mai mult de atât, jur, cred că nici n-a pomenit măcar de Roxana, și totuși, nu știu cum, dar i-a inspirat încredere lui Bogdan, care a spus că se consultă cu colegii de trupă și ne va da un răspuns mai spre seară. Ascultând convorbirea telefonică și văzând cât de puține detalii i-a dat Alin, eram ferm convinsă că vor spune nu… sau că va trebui să mai insistăm. Dar n-a fost așa! Bogdan a sunat mai târziu și a spus DA! Mare nebunie consider că a fost asta, dar totul a ieșit minunat. 🙂

Și am pus la cale împreună evenimentul Pită cu untură și cu… folk!

Foarte importantă a fost prezența la Viena, cu două zile mai devreme, a Anei și prietenilor ei – împreună cu care a urcat pe scenă. Cu toții au participat la Ziua Internațională a Iei de la Viena, organizată de noi la inițiativa La Blouse Roumaine. A fost ca o avanpremieră, Ana & Prietenii au cântat acolo un pic și au invitat astfel oamenii la concertul ce urma să aibă loc peste două zile, la clubul Replugged.

Băieții de la Sonatic au sosit la Viena în ziua concertului, la fel de senini precum au spus DA la telefon 🙂

Ana & Prietenii ne-au trimis o fotografie de pe drum:

Iar când au ajuns la club, și-au făcut poze în fața afișului de pe ușă.

Așa cum am mai spus, pe blog aș vrea să povestesc mai ales despre culisele evenimentelor. După-masa mare agitație mare, am fost să cumpăr pâine de la nea Kriegler – brutarul satului nostru – care face o pâine extraordinară.

Am pregătit apoi toate cele necesare pentru gustarea cu care ne-am așteptat oaspeții: am împachetat pâinea, cuțitele, untura, ceapa, tăvile de lemn, șerveturile în carouri, gemurile de casă, zacusca, lingurile… a fost o nebunie! Atentă la toate detaliile cum sunt, am făcut până și etichete, pe care le-am înfipt în pâinici cu ajutorul unor scobitori:

Ea este Delia. Ne-a ajutat nu numai la intrare, cu lista de rezervări și primirea invitaților și etc., ci și la feliat și uns pâinea, căci n-a fost puțin lucru să pregătești atâtea felii de pâine. Abia i-am dat de capăt, deși ne-a ajutat și Marian, logodnicul ei, așadar am fost 3!

Inutil să mai spun că s-a mâncat foarte repede tot ceea ce am pregătit noi trei. Yummi! La cei aprox. 80-100 de persoane care au fost prezenți la concert, nici nu e de mirare!

Pentru că asociația noastră a început să funcționeze, în sfârșit, oficial – cu toate actele deja în regulă – acest concert a fost și un fel de lansare a noastră. Motiv pentru care am spus câteva cuvinte despre noi, despre cine suntem, ce vrem, ce ne-am propus să facem…

(foto: Diana Rășină)

Despre concert și despre ceea ce a urmat după mai sunt FOARTE multe de spus – to be continued, în partea a II-a!

One thought on “Un proiect nebunesc: Pită cu untură și cu… folk! (I)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *