Ziua Universală a Iei: am sărbătorit-o și la Viena!

24 iunie 2013, Viena. Afară ploua, dar noi ne-am adunat totuși în Stadtpark, așa cum stabilisem cu o lună înainte, pe Facebook. Atunci când ne-am alăturat inițiativei paginii LA BLOUSE ROUMAINE, cea care a avut ideea acestei sărbători inedite, și totodată atât de necesare!20130624-PNA_0584

(foto: Luiza Puiu)

Și iată-ne pozând în ii, la Viena, în fața statuii lui Johann Strauss! Planul era să facem un picnic în parc, dar vremea n-a ținut cu noi… deși ampregătit coșul de picnic + gemurile! 🙁

DSC_0004 DSC_0009

Iată cum era afară atunci când ne îndreptam cu mașina spre Viena:

DSC_0003 DSC_0001

Grrrr… Eram foarte supărată, dar speram să vină totuși lume la eveniment! Și a venit!!! Deși atunci când am creat event-ul, nici n-aveam idee ce vom face. Așa au spus cei de la La Blouse Roumaine: adună comunitatea în jurul tău și decideți apoi împreună ce să faceți! Iată primii temerari:

DSC_0015 DSC_0012

Spre marea mea surpriză și marea mea bucurie, oamenii veneau, veneau, veneau. 🙂 Pentru că era ploaie, am făcut doar câteva poze și ne-am “adăpostit” într-o berărie. Nu înainte de a împărți flyere – trecătorilor și turiștilor: explicam în acestea cine suntem și ce anume sărbătorim noi pe data de 24 iunie.

(foto: Luiza Puiu)

La berărie ne-am prezentat și am povestit despre iile pe care le-am purtat.  Diana Rășină ne-a povestit legende despre sânziene și a interpretat cântece din folclorul românesc.

(foto: Luiza Puiu)

Doamna Sifora Sava ne-a recitat o poezie despre sânziene. Ana & Prietenii ne-au cântat folk în avanpremiera concertului de miercuri seară, de la Clubul Replugged din Viena. MeAndMine a oferit un colier cadou din colecția “Poeți români“, acordat în baza unei tombole. Am fost mai mult de 30 de persoane: fete și băieți, și cu toții am purtat cu mândrie ia, personal am fost destul de mirată că atât de multă lume are acasă ii.

Mai multe poze puteți vedea pe site-ul asociației, secțiunea Evenimente trecute. Aici, pe blog vreau să vă dezvălui mai degrabă povești și fotografii din culise!

Foarte interesant a fost cum a ajuns una dintre fete, Mirela la eveniment. Alte două fete care se îndreptau spre berărie au întâlnit-o în metrou (sau pe stradă? – nu mai știu sigur). Nu se cunoașteau, dar cele două fete le-au spus Mirelei unde merg, și au invitat-o insistent să li se alăture. Cum fetele au întârziat, iar evenimentul începuse deja, atunci când au intrat pe ușă, văzând-o pe Mirela fără ie, repede i-am întins una dintre cele trei ii pe care le adusesem cu mine, zâmbindu-i doar, și uite-așa Mirela a sărbătorit Ziua Universală a Iei la Viena, îi ie, fără să fi știut măcar că va ajunge acolo, alături de noi. Nostim! Apoi, Ana avea o ie cusută de mama ei, repede-repejor, cu puțin timp înainte de eveniment, special pentru ca ea să poată îmbrăca ia la această sărbătoare!

Ne-am semnat cu toții pe o foaie, să am și eu o amintire despre evenimentul pentru care m-am consumat atât de mult, și care a fost așa o reușită, wow!

Și… am apărut și în Wiener Zeitung!!!

Mulțumim pentru articol, Luiza Puiu! 🙂

La anul ne vedem la a doua ediție a Zilei Universale a Iei! Asociația Culturală Kabaitan va organiza cu siguranță ceva! Rămâneți pe aproape – dacă nu ați făcut-o deja, dați-ne LIKE pe Facebook!

2 thoughts on “Ziua Universală a Iei: am sărbătorit-o și la Viena!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *